השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
מתלבטים איזה סגנון ריקוד לטיני להתחיל ללמוד? סלסה מול הריקודים הסלוניים
סלסה וריקודים סלוניים. ריקוד חברתי לעומת ספורט תחרותי
כשנכנסים לעולם הריקוד הלטיני, האנרגיה התוססת של “ריקוד סלסה” והאלגנטיות של “ריקודים סלוניים” נמצאים לעתים קרובות בחזית העניין.
בכל הנוגע לבחירת סגנון ריקוד, “ריקודי סלסה” ו”ריקודים סלוניים” מושכים לא פעם את מחשבותיהם של חובבי ריקוד ומתחילים כאחד.
שני הז’אנרים מציעים סיבות רבות להתחיל לרקוד אך מסיבות שונות מאוד.
סלסה מייצגת צורה חברתית ומלאת תשוקה של “ריקוד לטיני”, בעוד הריקודים סלוניים הם רשמיים ומוקפדים יותר ולעתים קרובות מכוונים לתחרויות.
בכתבה הזו אני אנסה לשפוך אור על ההבדלים האלו כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת באיזה סגנון ריקוד תרצו להתחיל לרקוד.
ריקודי סלסה: פעימות הלב של מפגשים חברתיים
הסלסה, שמקורה בקובה והאיים הקאריביים, מגלמת את נשמת המפגש החברתי.
הסגנון הזה הוא לא רק על הצעדים אלא על הקשר המשמח בין הרקדנים לסביבתם. ב”ריקוד סלסה” יש תחושה מורגשת של קהילה.
תארו לעצמכם רחבת ריקודים מלאה במשתתפים נלהבים ומחוייכים ברמות וגילאים שונים, כל אחד מביא את טעמו, אך כולם מחוברים במקצבים המדבקים של התופים והחצוצרות. היופי של הסלסה טמון בספונטניות שלה.
סלסה וריקודים סלוניים
אין כללים נוקשים במסגרת סלסה חברתית. זה ריקוד שבו אפשר להתבטא בחופשיות, לצחוק על צעדים שהוחמצו, ולהמשיך לזרום עם המוזיקה. זה פחות על שלמות ויותר על הנאה וחיבור.
בתוך הסלסה קיימים מספר סגנונות: קובני, אל.איי/ ON1, ניו-יורק/ ON2, קולומביאני ופורטוריקני. לכל סגנון מאפיינים מעט שונים אבל כולם נרקדים באירועים חברתיים.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ריקודים סלוניים: זירת הדיוק והתחרות
בניגוד לכך, “ריקודים סלוניים” מעורר הילה של משמעת. זה לא רק ריקוד; זה ספורט. ריקודים סלוניים הם שם כולל ל-10 סגנונות ריקוד שונים הנחלקים ל-2 קטגוריות: האירופאיים הקלאסיים (ואלס אנגלי, פקסטרוס, קוויקסטפ, ואלס וינאי, טנגו ארגנטינאי) והסגנונות הלטיניים (סמבה, רומבה, צ’ה צ’ה, פסודובלה, ג’ייב).
סלסה וריקודים סלוניים:
ריקודים סלוניים אלו קשורים לעתים קרובות למערכת של חוקים וטכניקות נוקשים, במיוחד בתרחישים תחרותיים. כל תנוחה, צעד וסיבוב מוערכים, מה שהופך חיוני לרקדנים להקפיד על הצורה והטכניקה.
בעוד ריקודים סלוניים אכן יכול להיות גם חברתיים, האופי התחרותי שלהם מאפיל לעתים קרובות על מקבילו היומיומי. התחרויות מתקיימות על במות גדולות, כאשר השופטים מעריכים בביקורתיות כל הופעה. העולם הזה עוסק בדייקנות, אלגנטיות וחתירה בלתי פוסקת לשלמות.
במובנים רבים, סלסה היא בת הדוד הנמרצת במשפחת “הריקוד הלטיני”, שרואים לעתים קרובות בפסטיבלי רחוב ובמועדוני לילה. המהות שלו היא להיות ברגע, להתענג על המקצבים ולחלוק שמחה עם אחרים.
ריקודים סלוניים, לעומת זאת, דומה יותר לקונצרט קלאסי – יש הקפדה על הביצוע שלו. בעוד ריקודים סלוניים חברתיים קיימים ורבים נהנים מהם, הצד התחרותי שלהם הוא המקום שבו אור הזרקורים זורח לרוב.
סלסה וריקודים סלוניים
כשהחברתי נפגש עם התחרותי
בעוד שהסלסה הוא בדרך כלל ריקוד יותר חברתי וריקודים סלוניים תחרותיים יותר, יש קצת חפיפה. תחרויות סלסה הופכות פופולריות יותר, והן מתמקדות בהיבטים הטכניים של הריקוד, בדומה לריקודים סלוניים. לעומת זאת, מתקיימים גם אירועי ריקודים סלוניים חברתיים, אם כי לרוב מדובר בפחות סגנון חופשי ויותר על ביצוע דפוסים ידועים עם שותפים שונים.
אז איזה סגנון ריקוד מתאים לכם?
עולם הריקוד הלטיני מציע מבחר עצום, כאשר כל סגנון מציע חוויה ייחודית. “ריקודי סלסה” ו”ריקודים סלוניים” מציעים שתי חוויות שונות שנותנות מענה לאופי שונה של אנשים והעדפות אישיות. לשני סגנונות הריקודים יש את הקסם והקהל שלהם.
סלסה וריקודים סלוניים
סלסה עוסקת בחופש לבטא ולהתחבר חברתית ומוזיקלית, המשקפת את התרבויות הלטיניות התוססות שמהן היא נובעת. ריקודים סלוניים, על אף שהם מעורבים חברתית בפני עצמם, נוטים יותר לאווירה פורמלית ותחרותית, עם דגש חזק על טכניקה ודיוק.
עולם ה”ריקוד הלטיני” והמחול בכלל, עצום ועשיר באפשרויות. הדבר החשוב הוא למצוא את הסגנון שמדבר אליכם ומביא לכם את השמחה וההגשמה שאתם מחפשים מהריקוד.
אם עולם הסלסה והריקוד הלטיני החברתי מושך אתכם, אני אשמח לעזור לכם לעשות את הצעד הראשון אל עבר רחבת הריקודים.
בסטודיו הבוטיק שלי בתל אביב תוכלו למצוא שיעורי סלסה לכל הרמות החל משיעורים פרטיים בסלסה ועד קורסי סלסה בקבוצות לכל הרמות בסגנון אל.
איי/ ON1 בעיקר.
אתם מוזמנים להשאיר לי פרטים ונבין מה מדבר אליכם ואיך יהיה לכם הכי נכון להתחיל.